II. Emlékverseny Szabályzat

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online regisztrációval minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat, a rendezőség közreműködését és betartja a verseny szabályait.

A regisztrációval a versenyző elismeri, hogy egészségesen, saját felelősségére indul. Mind fizikálisan, mind mentálisan felkészült a választott távra, annak hosszával, nehézségeivel tisztában van.

A regisztráció során elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, s azok az egyesület adatbázisában való tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
Hozzájárul továbbá, hogy a megadott email címre a rendezőség hírlevelet küldjön.
Nem megfelelő adatok közléséből, ill. hiányos megadásából adódó kellemetlenségekért a rendezőség semmilyen felelőséget nem vállal.

Nevezés:
– az előnevezés a nevezési díj átutalásával válik teljessé, kivéve a 3 km-es ingyenes távot, melyen csak gyerekek indulhatnak.
– a nevezési díjat a következő címre kérjük befizetni/utalni:

számlatulajdonos: Havasi Gyopár Futó Egyesület

számlaszám: 11742111-25338955

közlemény: versenytáv/név/szül.év

– a nevezést követően visszaigazoló e-mailt automatikusan küldi rendszerünk – ha nincs visszaigazoló mail rövid időn belül, akkor az email címed elrontottad;
– a nevezési díj beérkezéséről további visszaigazolót nem küldünk; a beérkezett nevezések és a nevezési díjak jóváírása a honlapon, a rajtlistán nyomon követhető;
– a nevezési díjak könyvelése manuálisan történik a befizetés/utalást követő napokban;
– elektronikus számlát kerül kiküldésre minden befizetésről a versenyző által megadott e-mail címre.

Chip-infó:  SPORTident dugókás rendszerrel történik az időmérés.

Szintidők: 3 km-en nincsen szintidő, 11 km-en 1,5 óra, 21 km-en 3 óra a szintidő.

A 21 km-es távon kötelező bekapcsolt állapotban levő telefont magával vinnie a futónak arra az esetre, ha lesérülne, vagy eltévedne és segítséget kell kérnie.

A rajtszámot elöl, jól láthatóan kell viselni ! A nem megfelelő rajtszámviselésből adódó hibákért a rendezőség felelősséget nem vállal!

A nevezés és a rajtszámok más személynek történő átadása előzetes regisztráció nélkül tilos.

A teljes távot nem teljesítő, a kijelölt útvonaltól eltérő vagy egyéb, a versenyzőtársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos. A versenyző tudomásul veszi, hogy ezek megszegése esetén azonnal kizárják a versenyből.

Az Emlékverseny alkalmatlan a kerekesszékes és babakocsis versenyzésre.

Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a szervező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A rendező fenntartja a jogot, hogy a versenyről és a versenyzőkről fotót és filmet készítsen, melyek a továbbiakban a rendező tulajdonát képezik, és szabadon felhasználja saját reklám tevékenységéhez, kiadványaihoz. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

Elsősegély:
A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó orvos áll készenlétben, azonban a versenyzőknek figyelembe kell venniük, hogy a távolság és a terep jellege miatt a segítség érkezése időigényes lehet. Minden résztvevő köteles a saját, és a többi résztvevő testi épségére ügyelni, valamint szükség esetén segíteni bajba jutott sporttársának.

A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállal.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy az útvonal sajátosságai (szűk keresztmetszet), időjárási problémák és/vagy biztonsági okok miatt a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést a megadott határidő előtt lezárják, ill. a versenyt megállítsák vagy a szintidőt módosítsák.